We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren en ons verkeer te analyseren. Privacybeleid Cookiebeleid

Geschiedenis van de auto


En natuurlijk vraag je je nu af, wanneer verscheen dan eigenlijk de eerste auto? Het hangt er allemaal van af of we een rijdend voertuig met of zonder bestuurder als een auto beschouwen. Als een auto zonder besturder kan, dan is de eerste auto ter wereld de stoom kar van Ferdinand Verbiest, en als de auto dan nog met chauffeur moet, dan is de stoomvoertuig van Nicolas-Joseph Cugnot.

Stoom aangedreven auto's


De auto van Ferdinand Verbiest

De auto van Ferdinand Verbiest

Ferdinand Verbiest, een lid van de jezuïetengemeenschap in China, bouwde de eerste auto in 1672 als speelgoed voor de keizer van China. Het was een stoomkar zonder bestuurder die meer dan een uur op een enkele lading kolen kon draaien. En het is de auto gebouwd door Ferdinand Verbiest die wordt beschouwd als het begin van de geschiedenis van de auto.

De auto van Nicolas Joseph Cugnot

Nicolas Joseph Cugnot was een Franse uitvinder en ingenieur die in 1769 de eerste auto met chauffeur bouwde - Stoomvoertuig van Cugnot. De auto werd aangedreven door een stoommachine en wordt beschouwd als de voorloper van niet alleen de auto, maar ook de stoomlocomotief. De auto stond op drie houten wielen, met een kleine stoomketel. Tests werden uitgevoerd in de straten van Parijs in 1770, auto van Cugnot was moeilijk te besturen en crashte daarom tegen een muur. En dit wordt beschouwd als het allereerste ongeval met een auto.

De auto van Nicolas Joseph Cugnot
De auto van William Murdoch

De auto van William Murdoch

William Murdoch Britse monteur en uitvinder. Schots van geboorte. In 1784 bouwde een model stoomrijtuig in Redruth.

De auto van Richard Trevithick

De auto van Richard Trevithick

Richard Trevithick Britse uitvinder. In 1801 bouwde een stoomwagen voor de weg - de Londense stoomwagen.

De auto van Joseph Bozek

De auto van Joseph Bozek

Joseph Božek professor aan de Praagse Polytechnische Universiteit, bouwde in 1815 een stoomauto op vloeibare brandstof.

Oliver Evans patenteerde de auto voor het eerst

Oliver Evans patenteerde de auto voor het eerst

Oliver Evans Amerikaanse ontwerpingenieur ontving in 1789 het allereerste patent voor een auto in de Verenigde Staten. De stoomaangedreven auto van Evans was niet alleen de eerste auto in de VS, maar ook het eerste amfibische voertuig, omdat het op wielen kon rijden op het land en door middel van propellers op het water.


Geschiedenis van de auto - Recensies

Recensies
- 4 / 1 Recensies
Recensie toevoegen
- Beoordeel - 0

Een goed begin van het artikel, ik zou graag een vervolg zien ...
---
Хорошее начало статьи, хотелось бы увидеть продолжение ...