Alles over auto's


Hallo. Ik wilde al lang iets interessants over auto's schrijven en heb uiteindelijk besloten om dit te doen. Ik zal proberen om kort en duidelijk, zonder in kleine details in te gaan, te vertellen over de geschiedenis van het ontstaan van de auto, over de eerste auto's, over de uitvinders van de eerste auto's en over verschillende automerken met hun geschiedenis. En weet u uitendelijk wat een auto echt betekent en waar dit woord vandaan komt?
Het woord automobil - kort auto - komt van de woorden van het oude Griekse αὐτός - zelf, en het Latijnse mobilis - bewegend, snel. Het betekent een zelfrijdende en snelle weg voertuig met of zonder bestuurder. Kort en krachtig :)
Dus laten we beginnen met de geschiedenis nu.

P.S. Ik ben geen polyglot en daarom zullen er hoogstwaarschijnlijk veel fouten in de teksten staan. Ik vertaal gewoon de tekst met Google Translate en corrigeer dan wat ik kan en weet. Dus schrijf in de opmerkingen als er fouten zijn. Schrijf ook of je het artikel leuk vond, beoordeel, of als je iets wilt toevoegen of zelfs iets interessants wilt schrijven en publiceren op de site. Alle suggesties zijn welkom.

Geschiedenis van de auto


En natuurlijk vraag je je nu af, wanneer verscheen dan eigenlijk de eerste auto? Het hangt er allemaal van af of we een rijdend voertuig met of zonder bestuurder als een auto beschouwen. Als een auto zonder besturder kan, dan is de eerste auto ter wereld de stoom kar van Ferdinand Verbiest, en als de auto dan nog met chauffeur moet, dan is de stoomvoertuig van Nicolas-Joseph Cugnot.
De auto van Ferdinand Verbiest

De auto van Ferdinand Verbiest

Ferdinand Verbiest, een lid van de jezuïetengemeenschap in China, bouwde de eerste auto in 1672 als speelgoed voor de keizer van China. Het was een stoomkar zonder bestuurder die meer dan een uur op een enkele lading kolen kon draaien. En het is de auto gebouwd door Ferdinand Verbiest die wordt beschouwd als het begin van de geschiedenis van de auto.


Alles over auto's - Recensies

Recensies


- 4 / 1 Recensies

Recensie toevoegen

- Beoordeel - 0

All about cars Beoordeling 4


Zaid M 11.10.2022

So please write in the comments if there are errors. Also write if you liked the article, rate it or if you want to add something or even want to write something interesting and publish it on the site. Any suggestions are welcome.