We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren en ons verkeer te analyseren. Privacybeleid Cookiebeleid

Een motorfiets verkopen - Advies

motorfiets verkoop

En toen kwam de dag dat je besloot om van je vriend op twee wielen af te komen en de motorfiets verkopen. De redenen om een motorfiets te verkopen kunnen natuurlijk verschillend zijn. Meestal verkopen ze een motorfiets omdat deze verouderd is, er een nieuw model motor uit is gekomen, je een ander merk of model motorfiets mooier vindt. Maar daar hebben we het vandaag niet over. We zullen proberen u te helpen een motorfiets te verkopen en de belangrijkste aspecten onthullen waarmee u het beste rekening kunt houden bij het verkopen van een motorfiets.

Inloggen

Motorinspectie voor verkoop.


Inspectie motorfiets.

Laten we eerst beginnen met het inspecteren van de motorfiets voordat we hem verkopen. Let goed op krassen, deuken of vuil bij de verbindingen van de motoronderdelen, of olievlekken op de motor. Controleer het motorstuur en alle bedieningsknoppen op zweetvlekken van je handen. Zijn er krassen, verwijder eventuele deuken of vuil en geef je motorfiets een goede wasbeurt als je je motorfiets snel en voor een goede prijs wilt verkopen.

Motorfiets controle
Controle motorfiets transmissie

Controle motorfiets transmissie.

Kijk goed naar de staat van de schokbrekers, uitlaat, remmen enzovoort. Controleer of er olie of antivries lekt. Controleer of de motorfietsketting goed gesmeerd en gespannen is. Als er een ernstige storing is, is het beter om alles te repareren of de koper eerlijk te waarschuwen. Wilt u in de toekomst probleemloos uw motorfiets verkopen? Wees eerlijk tegen de koper.

Diagnose van motorfietsen.

Kijk allereerst op het motorpaneel om te zien of het check engine lampje, abs, oliepeil... enzovoort aan zijn. Als alles in orde is, is het niet nodig om de motorfiets te diagnosticeren. Stel anders een diagnose van de motorfiets en los het probleem op, vooral als de waarschuwingen rood zijn. Omdat de koper direct op het paneel ziet dat de motorfiets problemen heeft en het prijsverschil van de motorfiets veel minder zal zijn dan je aan reparaties uitgeeft. Over het algemeen zal het moeilijk zijn om een motorfiets te verkopen met waarschuwingen op het paneel.

Motorwaarschuwingslampjes op het dashboard branden

Motorfiets documenten.


Motordocumenten controleren

Motordocumenten controleren voor verkoop.

Neem alle motorfiets papieren en zorg ervoor dat alle benodigde documenten aanwezig zijn. En zo niet, dan is het beter om geld en tijd te besteden aan het herstellen van documenten, want het zal niet makkelijk zijn om de motorfiets verkopen zonder de benodigde documenten. De koper zal de motorfiets gewoon niet voor zichzelf kunnen registreren en het is ook onwaarschijnlijk dat het mogelijk zal zijn om de documenten zonder u te herstellen. Elk land heeft zijn eigen regels en lijst met documenten die nodig zijn bij het verkopen van een motorfiets, dus controleer nogmaals of alle documenten aanwezig zijn.

Bevestiging motorfiets kilometerstand en onderhoudsboekje.

De kilometerstand van een motorfiets heeft grote invloed op de verkoopprijs. Hoe lager de kilometerstand hoe beter en het is daarom van groot belang dat u de kilometerstand van uw motorfiets kunt verifiëren als u de motorfiets voor meer wilt verkopen. Als uw onderhoudsboekje niet is ingevuld, kunt u beter contact opnemen met uw servicecentrum en hen de nodige markeringen in het onderhoudsboekje laten plaatsen. En als er geen onderhoudsboekje is, vraag dan om een uitreksel met de onderhoudshistorie.

Onderhoudsboekje motor

De prijs van de motorfiets.


Onderzoek naar motorprijzen op internet

Hoe de prijs van een motorfiets bepalen?

Uw motorfiets is nu klaar om verkocht te worden. En hoe kom je er nu achter voor welke prijs je een motorfiets kunt verkopen? Elk land heeft websites met motorfietsen te koop, zoals autoscout24.com , mobile.de , bilbasen.dk , auto.ru , otomoto.pl, ... enzovoort. Kijk op deze sites hoeveel dezelfde motorfiets als die van jou kost, met dezelfde opties en ongeveer dezelfde kilometerstand. Maar houd er rekening mee, als een dealer dezelfde motorfiets verkoopt, dan zal uw prijs ergens 10-15% lager zijn dan die van de dealer, omdat de dealer niet alleen de motorfiets verkoopt, maar ook de service en garantie. Als een dealer bijvoorbeeld dezelfde motorfiets verkoopt voor 15 duizend, dan zal je prijs ergens rond de 13 duizend liggen, omdat je geen garantie hebt, geen service, maar alleen een motorfiets. Hier is dus de prijs waarvoor u kunt een motorfiets verkopen.

Prijs van een wederverkoper of dealer.

Er zijn momenten dat u snel van een motorfiets af moet, u heeft dringend geld nodig of een verhuizing, ... enzovoort. In dit geval kunt u de motorfiets verkopen aan wederverkopers of dealers. Neem contact met hen op of plaats gewoon een advertentie op internet, maar de prijs zal al ergens 30% onder de markt liggen en dit is normaal, omdat ze je motorfiets doorverkopen en dit is hun inkomen. Als u moet dringend een motorfiets verkopen en u wordt aangeboden om een motorfiets te verkopen voor een prijs ergens 30% onder de marktprijs, dan kunt u akkoord gaan met deze prijs en snel van de motorfiets af.

Een motorfiets verkopen aan een dealer

Verkoop- en koopovereenkomst motorfiets.


Opstellen van een contract voor de verkoop van een motorfiets

Hoe stel je een koopovereenkomst op en is dat nodig?

Verkoop nooit een motorfiets zonder verkoopcontract. U kunt niet weten wat de toekomstplannen van de koper zijn en wat er morgen met hem zal gebeuren. Daarom is het erg belangrijk om de motorfiets ook juridisch te verkopen. Sjablonen voor het contract kunnen in elk land en in elke taal op internet worden gedownload, of zelfs in cursief worden geschreven. Vul het contract in tweevoud in en vermeld duidelijk wie de koper en verkoper zijn, het merk en model van de motorfiets, chassisnummer, kilometerstand en prijs in cijfers en in woorden. Onderteken vervolgens beide en dateer ze. En vergeet ook niet je motorfiets uit te schrijven. Alleen zo kun je juridisch bewijzen dat je niet meer verbonden bent met deze motorfiets.

Conclusie.

Dat is alles. Ik hoop dat ons advies u zal helpen uw motorfiets verkopen voor een goede prijs en zonder problemen in de toekomst. U kunt ook een te koop aangeboden motorfiets adverteren op onze autoExus- website, en het is allemaal helemaal gratis. Deel daarnaast je ideeën in de reacties op het artikel, misschien heb ik iets gemist of misschien wil je iets toevoegen. We zullen blij zijn met een van uw suggesties.

Artikelrecensie toevoegen

eXus Dev 2022-11-03

Een motorfiets verkopen - Recensies

Recensies
- 0 / 0 Recensies
Recensie toevoegen
- Beoordeel - 0