We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren en ons verkeer te analyseren. Privacybeleid Cookiebeleid

Audi A8 Recensie: De maatstaf voor luxe, vakmanschap en technologische vooruitgang

Audi A8

De Audi A8 is een luxe sedan die sinds zijn introductie op de Autosalon van Genève in maart 1994 een vlaggenschipmodel is geweest voor de Duitse autofabrikant Audi. Het is een grote en elegante auto die een hoog niveau van comfort en technologie biedt, waardoor het een populaire keuze onder degenen die waarde hechten aan luxe en prestaties. Er is ook een sportieve uitvoering Audi S8 quattro leverbaar.
Exterieur: De A8 heeft een strak en ingetogen ontwerp dat luxe en verfijning uitstraalt. De brede grille met één frame is een typisch Audi-ontwerpkenmerk en de scherpe, hoekige koplampen voegen een vleugje agressie toe aan het verder verfijnde uiterlijk van de auto. De lange, vloeiende lijnen van de A8 geven hem een gevoel van gratie en elegantie, terwijl zijn gedurfde houding de aandacht trekt op de weg.
Interieur: Het interieur van de A8 is ruim en goed ingericht, met hoogwaardige materialen en een weelde aan technologische snufjes. De stoelen zijn comfortabel en ondersteunend, en er is voldoende been- en hoofdruimte voor passagiers op zowel de voor- als achterbank. Het dashboard en de middenconsole zijn strak vormgegeven en voorzien van een groot aanraakscherm waarop veel van de functies van de auto worden bediend, waaronder het infotainmentsysteem, de klimaatregeling en de navigatie.
Motoren en prestaties: De A8 is verkrijgbaar met een reeks motoren, waaronder een V6, V8 en W12. De krachtigste motoroptie is een 6,0-liter W12 die 450 pk produceert, waardoor de auto in slechts 4,4 seconden van 0 naar 100 km accelereert. Het rijgedrag van de A8 is soepel en comfortabel, mede dankzij het standaard luchtveersysteem, dat de rijhoogte en stijfheid van de auto automatisch aanpast aan de wegomstandigheden.
Veiligheid: De A8 zit boordevol geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, waaronder adaptieve cruisecontrol, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en automatisch noodremmen. De auto beschikt ook over een 360-graden camerasysteem dat de bestuurder een uitgebreid beeld van zijn omgeving geeft, waardoor het gemakkelijker wordt om te navigeren in krappe of drukke ruimtes.
Conclusie: de Audi A8 is een luxe sedan die een hoog niveau van comfort, prestaties en technologie biedt. Het gestroomlijnde ontwerp, het ruime interieur en de geavanceerde veiligheidsvoorzieningen maken hem tot een populaire keuze onder degenen die het beste van hun auto eisen. Met zijn reeks motoropties en soepel rijgedrag is de A8 een waardig vlaggenschipmodel voor Audi en een uitblinker in het segment van luxe sedans.


eXus Dev 24.5.2023
merk Audi

Audi: Compromisloze luxe en prestaties

Audi logo

Audi AG is een Duits autobedrijf, onderdeel van de Volkswagen Group, produceert auto's onder het merk Audi. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ingolstadt, Duitsland. Het motto is Vorsprung durch Technik - Vooruitgang door technologie. ... Audi Artikel


Audi A8 - Recensies

Recensies
- 5 / 1 Recensies
Recensie toevoegen
- Beoordeel - 0

Ik heb al drie maanden in een nieuwe Audi A8 allerlei wheel drive, 310 pk, 3,0 liter benzinemotor. Daarvoor was de A6. A8 wordt geschat door iedereen die belangrijk is voor prestige, snelheid en snelle versnelling. Maar u moet voorbereid zijn dat de auto investeringen vereist. Op dit moment is de kilometerstand van de auto 17.000 km. Ik ontdek elke dag nieuwe kansen. Ik merk het ontwerp op met de nadruk op een sportieve stijl. De motorkap is lang, de dakbol, de voor- en achterste kolommen zijn hellend, het karakteristieke zeshoekige rooster. De behandeling op elk straatoppervlak is uitstekend. Beweegt zachtjes, remmen duidelijk, het stuur is volledig onder controle. Het was extreem positief op de lange afstand (er was een lange reis op de snelweg). Het brandstofverbruik is gemiddeld 15 liter. Het is comfortabel om 4-5 personen in de cabine te zijn. Hier is alles gericht op het comfort van passagiers. Het interieur komt overeen met de uitvoerende klasse. Gebruikte duur textiel, leer, zacht plastic, metaal. Er zijn veel moderne opties die u helpen rijden: automatisch automatisch klimaat, geluidssysteem, achteruitkijkspiegel met licht- en regensensor, verstelbare achterstoelen. Als de deur ongeautoriseerd wordt geopend, wordt een alarm geactiveerd. Om veiligheidsredenen ben ik kalm dankzij het stabiliteitscontrolesysteem en de kussens. Een aparte functie zijn deursluiters, ik leg de passagiers uit dat autodeuren in zichzelf graven. Over het algemeen ben ik zeer tevreden met mijn A8.
---
Seit drei Monaten fahre ich einen neuen Audi A8 Allrad, 310 PS, 3,0 Liter Benziner. Davor war der A6. A8 wird von allen geschätzt, denen Prestige, Geschwindigkeit und schnelle Beschleunigung wichtig sind. Aber Sie müssen darauf vorbereitet sein, dass das Auto Investitionen erfordert. Im Moment beträgt die Laufleistung des Autos 17.000 km. Ich entdecke jeden Tag neue Möglichkeiten. Ich bemerke das Design mit Betonung auf sportlichem Stil. Die Motorhaube ist lang, das Dach konvex, die vorderen und hinteren Säulen sind geneigt, der charakteristische sechseckige Kühlergrill. Das Handling auf jeder Straßenoberfläche ist ausgezeichnet. Bewegt sich weich, bremst klar, das Lenkrad ist vollständig unter Kontrolle. Es zeigte sich auf der Langstrecke (es gab eine lange Fahrt auf der Autobahn) äußerst positiv. Der Kraftstoffverbrauch beträgt durchschnittlich 15 Liter. Es ist bequem für 4-5 Personen in der Kabine zu sein. Hier ist alles auf den Komfort der Fahrgäste ausgerichtet. Die Innenausstattung entspricht der Executive-Klasse. Gebrauchte teure Textilien, Leder, weiches Plastik, Metall. Es gibt viele moderne Optionen, die beim Fahren helfen: Klimaautomatik, Soundsystem, Rückspiegel mit Licht- und Regensensor, verstellbare Rücksitze. Wird die Tür unbefugt geöffnet, wird ein Alarm ausgelöst. Aus Sicherheitsgründen bin ich dank des Stabilitätskontrollsystems und der Kissen ruhig. Ein separates Feature sind Türschließer, ich erkläre den Passagieren, dass sich Autotüren selbst eingraben. Im Allgemeinen bin ich sehr zufrieden mit meinem A8.