We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren en ons verkeer te analyseren. Privacybeleid Cookiebeleid

merk Audi

Audi: Compromisloze luxe en prestaties


Audi AG is een Duits autobedrijf, onderdeel van de Volkswagen Group, produceert auto's onder het merk Audi. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ingolstadt, Duitsland. Het motto is Vorsprung durch Technik - Vooruitgang door technologie.

Audi geschiedenis


Weet je wat het woord Audi betekent?

Het woord Audi in het Latijn betekent luister - en dit is precies wat de achternaam van August Horch in het Duits betekent. Het woord Horch in het Duits - luister en zo verscheen de naam Audi.
De Audi die we vandaag kennen is de opvolger van het Auto Union concern, dat op zijn beurt is ontstaan uit de fusie van vier bedrijven DKW, Horch, Audi en Wanderer:
DKW - Dampf Kraft Wagen was een Duitse auto- en motorfabrikant opgericht in 1916 en gesloten in 1966. In 1928 gefuseerd met Auto Union.
Horch is een Duitse autofabrikant, opgericht door ingenieur August Horch in Keulen in 1899. Het bedrijf produceerde auto's, waaronder premium auto's, en maakte van 1930 tot 1940 deel uit van Auto Union.
Wanderer is een Duitse fabrikant van auto's, motorfietsen, fietsen, bestelwagens ... en andere technologie, opgericht in 1896 door Johan Winklhofer en Richard Janicke en werd in 1932 onderdeel van Auto Union

August Horch
Oud Audi-logo

Weet je hoe het Audi logo verscheen?

Als resultaat van deze fusie (DKW, Horch, Audi en Wanderer) werd het Audi-logo - een symbool van vier gekruiste ringen - geboren, wat de fusie betekent van de vier moederbedrijven van Audi

En de eerste Audi auto?

Als resultaat van het gezamenlijke werk van DKW, Horch, Audi en Wanderer werd in 1933 de eerste voorwielaangedreven auto Audi-Front geïntroduceerd, gevolgd door de Audi 920.

De eerste Audi Front
Gepantserde auto SdKfz 222

Audi en de Tweede Wereldoorlog.

Sinds 1930 is Audi een belangrijke leverancier van militair materieel voor de Wehrmacht In 1940 werd de productie van civiele voertuigen volledig stopgezet en schakelde Audi volledig over op het voorzien in de behoeften van het leger. Audi produceerde vliegtuigmotoren Junkers voor de Wehrmacht, Sd.Kfz serie pantserwagenchassis of Einheits-PKW der Wehrmacht zwaar transportvoertuig.

Audi en Leitmeritz concentratiekamp.

Het is ook bekend dat Audi tijdens de Tweede Wereldoorlog slavenarbeid uitbuitte in het concentratiekamp Leitmeritz. Volgens een rapport uit 2014 in opdracht van Audi zelf is Auto Union dus verantwoordelijk voor 4500 doden in Leitmeritz. Vanaf het begin van 1944 werden de Audi-fabrieken zwaar gebombardeerd en zwaar beschadigd. En die fabrieken en overgebleven apparatuur in Saksen die in de bezettingszone van de Sovjet-Unie vielen, werden naar de USSR gebracht. En de personeel en management vluchtten naar de bezettingszone van de Verenigde Staten.

Leitmeritz concentratiekamp
Audi DKW F89

Audi na de Tweede Wereldoorlog.

Pas in september 1949 kon Audi een volwaardige productie van producten opzetten. Eerst werd de productie van motorfietsen en transporttrucks gelanceerd en in 1950 werd de eerste personenauto geproduceerd - DKW F89 P Master Class. In 1958 kocht een naamloze vennootschap Daimler-Benz AG een belang van 88% in Audi en in 1959 kocht het bedrijf volledig.

Audi en Volkswagen.

Maar de populariteit en goede verkoop van Volkswagen modellen verslechterde de financiële situatie van Audi en in 1964 werd het bedrijf deel van Volkswagen. En al in 1965 werd besloten dat het bedrijf zou al zijn auto's produceren onder het merk Audi en het eerste model van Audi's eigen ontwikkeling als onderdeel van Volkswagen was de Audi 100.

Oud Volkswagen-logo
Ferdinand Piech

Piech-tijdperk in Audi.

In 1974 werd Ferdinand Piech hoofd van de ontwerpafdeling van Audi. Onder zijn leiding boekte Audi belangrijke successen zoals de vijfcilindermotor, turbolader, quattro-vierwielaandrijving, ....

Audi vandaag.

In de afgelopen decennia heeft Audi met succes voortgebouwd op technische ontwikkelingen zoals gegalvaniseerde carrosserie, aerodynamisch ontwerp, turbobenzinemotoren, dieselmotoren met directe injectietechnologie, carrosserie van lichtgelegeerd aluminium, hybride aandrijving, benzinemotoren met directe injectietechnologie, krachtige acht- en twaalfcilindermotoren, ... In 1993 werd Audi AG opgericht, waaronder de Hongaarse en Braziliaanse divisies, de Britse Cosworth Technology, de Italiaanse Automobili Lamborghini en de Spaanse SEAT vielen. Audi is tegenwoordig een succesvol en dynamisch bedrijf in veel autosegmenten, zoals het zakelijke segment - Audi a6, executive - Audi A8, sport- en racewagens - Audi TT, sportversies van de Audi A4, A6, A7, de R8 supercar, evenals de Audi Q8, Q7, Q5 en Q3 crossovers .

Audi-kantoor in Ingolstadt

eXus Dev 24.5.2023

Audi - Recensies

Recensies
- 5 / 2 Recensies
Recensie toevoegen
- Beoordeel - 0

Dit is hoe het Audi -logo daadwerkelijk is ontstaan. Ik dacht dat deze ringen voor de vier Duitse autofabrikanten Audi, Volkswagen, BMW en Mercedes staan. Elk in een ring. Ik herinner me niet eens van wie en hoe ik hoorde over deze ringen. Het blijkt dat alles compleet anders is. En dit oude logo dat op de foto staat, werd het op auto's gebruikt zoals het is? Of is het gewoon een illustratie? En natuurlijk, bedankt voor het artikel, ik heb vandaag iets nieuws geleerd.
---
Here's how the Audi logo actually came to be. I thought these rings stand for the four German car manufacturers Audi, Volkswagen, BMW and Mercedes. Each in a ring. I don’t even remember from whom and how I heard about these rings. It turns out everything is completely different. And this old logo that is in the photo, was it used on cars as it is? Or is it just an illustration? And of course, thanks for the article, I learned something new today.
Audi is gewoon een geweldige auto !!!
---
Audi ist einfach ein tolles Auto !!!
Евгений 28.10.2022
Я тоже так думаю, машина просто ураган !!!